Mit hjerterum, alt fra familie, tanker, oplevelser og hvad der ellers falder mig ind.

torsdag den 7. april 2011

Så starter vi kampen!!

Er det virkelig sådan det skal ende med Næstvedby??? Slatne patter og spøgelsesby?????

I tirsdags kunne man læse i Sjællandske at der igen skal sparres penge  i kommunens kasse og denne gang er det børnehavepædagogerne det  rammer!!
Jeg blev så gal da jeg læse artiklen og røg i hoved på formanden for forældre bestyrrelsen... HVAD? HVORDAN? HVORFOR? HVORNÅR? ja jeg bliver sku gal når det er en af byens bedst fungerende børnehave det bliver lukningstruet.. og min søn går i den..... Igen glemmer kommunen at tænke på børnefamilierne og at det er dem der er fremtiden for byen.... Nej Næstved fremstår sku som en by man ikke vil flytte til!!!
Her kan i læse min mands og mit læserbrev.


Sendt til Sjællandske onsdag den 6. April 2011.


NEJ til lukning af Humlebien (og afvikling af Næstved som familieby!)

Da min mand og jeg skulle købe hus og være forældre, valgte vi at bosætte os i gymnasiekvarteret, da der her var gode daginstitutionstilbud, en god skole, samt gymnasiet. Vi ville som de fleste andre forældre tilbyde vores børn de bedste rammer, og valgte at købe hus på Morelvej, tæt på det hele.

Jeg syntes, at det er forkasteligt, at man først lukker Lindebjergskolen ned, og nu også vil lukke daginstitutionen Humlebien, hvor vores søn går til daglig. Jeg er fuldstændig uforstående over for, at man overhovedet kan overveje det! Jeg er sikker, på at der er andre forældre, der, som min mand og jeg, har bosat sig i dette skønne kvarter, med øje for de gode tilbud til børnene, og muligheden for at få en hverdag til at hænge samme, uden at man skal sidde i bus eller cykle rundt en stor del af barnets vågne tid.

Som en konsekvens af den kommunale ledelses miserable budgettering og styringen af kommunens økonomi, er der nu efterhånden udsigt til, at området bliver totalt drænet for værdifulde tilbud til vores børn.

Humlebien er en super velfungerende børnehave, som ligger rigtig godt beskyttet, væk fra store veje. Den har et stort udendørsareal med mange gode aktiviteter for børnene, og børnehaven er aldersopdelt på fire stuer med god og funktionel indretning for alle stuerne. Alt i alt rummer børnehaven Humlebien alt det vi, og formentlig de øvrige forældre, hvis børn færdes i børnehaven til daglig, alt det, vi mener, der skal til for at vores barn kan udvikle sig bedst muligt i trygge rammer.

Jeg kan godt forstå at pladserne i Humlebien er i brug altid, for det er bare en super børnehave som IKKE må lukkes.

Det er sørgeligt at kommunens beslutningstagere har valgt, at de økonomiske fadæser som de – og kun de – kan holdes ansvarlige for, nu skal ramme vores børn. Skolelukningerne sidste år var hårde for alle byens forældre, og nu er turen så kommet til alle os der har børn i før-skole-alderen også.

Det er direkte pinligt for Henning Jensens socialdemokratiske dynasti, at man har bragt Næstved i en situation hvor man hverken kan fastholde eksisterende arbejdspladser eller tiltrække nye, og at man derfor må lade regningen gå videre til byens poder. At partiet med den røde fane lægger navn til den ene omgang tæsk efter den anden til byens yngste, kan kun opfattes som tegn på desperation hos de der styrer kommunens budgetter, for jeg nægter at tro at det er socialdemokratisk politik at sende regningen videre til byens familier.

Det kunne være interessant med en udredning af hvorfor, og ikke mindst hvordan, det er kommet så vidt som det er i Næstved Kommune. Da det er de samme mennesker der har siddet med rorpinden siden ruder konge var knægt, må de have al den fornødne indsigt der skal til, for at forklare, at Næstved i dag befinder sig i en situation hvor der gang på gang skal spares der hvor det gør allermest ondt.

Jeg efterlyser konkrete forslag til hvordan man kan LØSE problemerne i stedet for at forsøge at spare dem væk. Der MÅ findes innovative politikere og embedsmænd i Næstved, der har gode idéer til hvordan man kan sikre væksten i byen fremadrettet, og som har lyst til at vende udviklingen inden alt liv og tiltrækningskraft er trukket ud af vores by.

Så kære borgmester Henning Jensen og øvrige byråd, samt hele den ansvarlige kommunale ledelse: Hvordan løser vi problemerne? Nu vil i tage vores børns trygge omgivelser fra dem endnu engang – hvordan sikrer vi at det ikke sker igen? Hvordan gør vi Næstved til en by i udvikling frem for en by i afvikling? Hvordan vil i bære jer ad med at tiltrække innovative hoveder og arbejdskraft til byen, når vilkårene for at være børnefamilie i Næstved gang på gang forringes?

Jeg ser frem til en forklaring og en masse opmuntrende løsningsforslag – det er trods alt det i bliver betalt for!

Med venlig hilsen

Tina & Peter Holmstrand
Morelvej
4700 Næstved

3 kommentarer:

 1. Næstved får det svært - vi ville ikke flytte dertil selv om jeg har boet mange år i byen - men nu har vi børn og det kan vi finde bedre andre steder.

  Håber I får reddet jeres børnehave!

  Knus Grith

  SvarSlet
 2. Jeg krydser fingre for at i får reddet Nulles børnehave,det ville virkelig være synd at lukke sådan et dejligt sted. Ellers vil jeg nu lige sige at jeg elsker Næstved, jeg tror bestemt ikke det er et dårligt sted at vokse op:-)knus fra farmor

  SvarSlet
 3. Så fik snakket med Sjællandske og jeg er sikker på at det nok skal kommer en god debat ud af det hele efter dette møde... nu skal vi jo "bare" lige have Søren Dysted (formand for børneudvalget) og Henning Jensen(borgmester endnu desværre) til at svare på de mange spørgsmål...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails